اخبار جهان

۴ تهدید مستقیم ایران برای پاسخ به حمله احتمالی اسراییل

روزهای بروجرد- روزنامه عرب زبان “القدس العربی” در گزارشی تحلیلی با اشاره به احتمال رویارویی نظامی ایران و اسرائیل می‌نویسد: در یک دهه گذشته ایران به کانون ۸۰ درصد از مشکلات امنیتی اسرائیل تبدیل شده است.

به  گزارش آفتاب‌نیوز؛ این روزنامه عربی افزوده است: علاوه بر حزب الله که تحت کنترل ایران است، دستکم چهار تهدید مستقیم را می‌توان شناسایی کرد: اولین مورد تلاش ایران برای ایجاد نیروی نظامی در سوریه مشابه حزب‌الله لبنان است. دوم تلاش ایران برای حمله سایبری به اسرائیل است. سومین مورد، توانایی ایران برای حمله به اسرائیل با استفاده از موشک‌های کروز و پهپاد‌های مسلحی است که از سوریه، عراق و یمن می‌آیند. 

نتانیاهو نخست وزیر سابق به دلایل مختلف از حمله به ایران خودداری کرد و طرح حمله نظامی به ایران از سال ۲۰۱۳ میلادی وارد بن بست عمیقی شده بود. واضح بود در لحظه‌ای که جامعه بین المللی با ایران توافق هسته‌ای را امضا کرده بود هرگونه حمله اسرائیل ظاهرا غیرمنطقی به نظر می‌رسید.

امروز اگرچه ایران و امریکا تمایل خود برای بازگشت به توافق را اعلام می‌کنند اما شکاف میان آنان غیرقابل پل زدن به نظر می‌رسد. ایران بر روی سه نکته پافشاری می‌کند: اول آنکه بازگشت به مذاکرات تنها پس از لغو تحریم‌های امریکا امکانپذیر است. دوم آن که تمام آنچه در سال‌های اخیر در تولید و توسعه فناوری هسته‌ای کسب کرده از جمله مقادیر بالای اورانیوم غنی شده نزد ایران باقی بماند و از دید ایران این موضوع قابل مذاکره نیست و سوم آنکه محدودیت‌های اعمال شده بر برنامه هسته‌ای ایران طبق برجام به مدت ده سال هستند و در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شوند و ایران انتظار دارد از آن زمان به بعد آزادانه فعالیت هسته‌ای را انجام دهد.

القدس العربی در ادامه نوشته است: امریکا و بایدن علیرغم رویکرد آشتی‌جویانه خود آماده تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ایران نیستند. احتمال عدم حصول توافق تازه بیش از احتمال حصول آن و حل اختلافات است. این وضعیت ما را به سال ۲۰۱۱ میلادی باز می‌گرداند و انواع تهدیدات متعددی را ایجاد می‌کند که برای دستکم دو سناریوی رویارویی نظامی با ایران؛ در سناریوی اول حمله مستقیم علیه اسرائیل با موشک‌ها و پهپاد‌های مورد استفاده گروه‌های تحت فرمان است. چنین حمله‌ای دو سال پیش علیه تاسیسات نفتی آرامکو عربستان انجام شده بود که منجر به فلج شدن آن برای مدت کوتاهی شد.

سناریوی دوم در مورد موضوع هسته‌ای ایران است. اگر میان امریکا و ایران توافقی حاصل نشود، اسرائیل احتمالا به دنبال حمله علیه تاسیسات هسته‌ای ایران باشد. یکی از دلایلی که اسرائیل به خود اجازه می‌دهد در قبال امریکا ساز ناکوک بزند این است که امریکا در دوره اوباما، ترامپ و بایدن هنوز اثبات نکرده که گزینه نظامی معتبری در اختیار دارد. در خاتمه باید گفت که احتمال رویارویی نظامی مستقیم بین اسرائیل و ایران و حتی تنها بین اسرائیل و حزب الله لبنان هنوز اندک است.

 

 

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب هم پیشنهاد میشود

Close
Close