اخبار ایران

سناریوهای بدبینانه و خوشبینانه‌ی اوضاع آب در تهران

روزهای بروجرد- بنابر سناریوهای بدبینانه برای انتهای شهریور ۱۴۰۱ پیش بینی شده که فقط ۳۶۴.۲ میلیون متر مکعب آب در سدها داشته باشیم، البته می‌توان خوشبین و یا واقع‌بین هم باشیم تنها در صورتی که بارش‌های بهاری به کمک سدها بیایند تا احتمالا در انتهای تابستان تهران ۴۵۷.۳ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشته باشد.

به گزارش ایلنا، “با ۵۳۰ میلیون متر مکعب بودجه وارد سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شدیم. این در حالی است که سدهای پنجگانه تهران در سال آبی قبل ۸۵۰ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشته‌اند٫”

طبق اعلام محمد شهریاری مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب‌ منطقه‌ای استان تهران از ابتدای مهرماه تا ۲۵ اسفند در تهران تنها ۱۴۹ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده که  در مقایسه با ۲۱۰.۹ میلیمتر مدت مشابه سال قبل ۲۹ میلیمتر کاهش را نشان می دهد و همین میزان بارش منجر به این شده که ورودی آب به سدها تنها ۳۱۳ میلیون متر مکعب یعنی ۲۲ درصد کمتر از سال قبل باشد.

نگاه به همین آمار کافی است که بدانیم در سال جدید چقدر باید با حساب و کتاب آب مصرف کنیم. 

مقایسه حجم ذخیره سدهای تامین کننده آب تهران در سال آبی جاری نشان می دهد که این مخازن در انتهای شهریور تنها ۳۸۰ میلیون متر مکعب ذخیره استراتژیک داشته اند، به طوری که مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب‌ منطقه‌ای استان تهران اوضاع سدها را شکننده عنوان کرده و گفته است که در سال جاری آبی به خاطر افت مخزن حتی مجبور شدیم نیروگاه سد ۵۸ ساله امیرکبیر را از مدار خارج کنیم.

بر همین اساس طبق سناریوهای بدبینانه برای انتهای شهریور ۱۴۰۱ پیش بینی شده که فقط ۳۶۴.۲ میلیون متر مکعب آب در سدها داشته باشیم، البته می توان خوشبین و یا واقع بین هم باشیم تنها در صورتی که بارش‌های بهاری به کمک سدها بیایند تا احتمالا در انتهای تابستان تهران ۴۵۷.۳ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشته باشد.

بر پایه پیش بینی خوشبینانه  در سامانه غرب سد امیرکبیر ۶۷.۲ و سد طالقان ۲۳۷.۸ میلیون متر مکعب و با نگاه بدبینانه هر کدام از این دو سد به ترتیب ۴۲.۴ و ۲۰۷ میلیون متر مکعب آب خواهند داشت. 

و اما در سامانه شرق اگر بدبینانه نگاه کنیم سد لار در انتهای شهریور ۱۴۰۱، ۳۴ میلیون متر مکعب و با احتمال بارندگی خوب به ۴۹.۷ میلیون متر مکعب آب می رسد. 

اگر خوشبین باشیم سد لتیان در انتهای شهریور سال جاری ۴۲.۲ میلیون متر مکعب و بدبینانه ۳۱.۴ میلیون متر مکعب آب خواهد داشت. 

ماملو دیگر سد سامانه شرق نیز با نگاه مثبت ۶۰.۴ و طبق سناریوی بدبینانه ۴۹.۴ میلیون متر مکعب به آب دسترسی خواهد داشت.

به هر روی طبق آنچه آمار بارندگی و اوضاع تغییر اقلیم طی سال‌های اخیر به ما می گوید حال و روز سدها همچنان بر وفق مراد نیست و باید حساب دخل و خرج آب را داشته باشیم.

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب هم پیشنهاد میشود

Close
Close