اخبار بروجردویژه ها

شیلات بروجرد، ظرفیتی برای اشتغال و رونق اقتصادی

روزهای بروجرد- شیلات از عرصه‌های با قابلیت فراوان برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی مداوم است در شهرستان بروجرد نیز ظرفیت و پتانسیل‌های مناسب و مطلوبی برای تولید و پرورش آبزیان وجود دارد و اکنون نیز سالانه در این شهرستان ۸۰ تن ماهی خاویاری تولید می‌شود.

ایرنا: با توجه به نیاز همیشگی مردم به محصولات دریایی و فواید بسیاری که استفاده از ماهی و آبزیان به همراه دارد، توسعه صنعت شیلات در درازمدت اثرات مطلوبی بر رونق اقتصادی خواهد داشت، پیش تر تصوربر این بود که تنها با استفاده از دریاها و دریاچه های طبیعی در اطراف شهرها و روستاها می‌توان به این صنعت بزرگ پرداخت اما گذشت زمان و تجربه کشورهای پیشرو در این زمینه، نشان داد با ایجاد واحدهای صنعتی تولید شیلات، می‌‎توان از حداقل آب به منظور پرورش آبزیان که مهم‌ترین مؤلفه در شیلات به شمار می‌روند، حداکثر استفاده را برد.

تولید ماهی های زینتی جنبه ای دیگر از صنعت شیلات است که می‌‎تواند به منظور تشویق و ترغیب سرمایه گذار مورد توجه قرار بگیرد، رونق واحدهای مرتبط با شیلات و تولید آبزیان مزیتی دیگر نیز به همراه دارد چراکه به دلیل دوری لرستان از استان‎ های شمالی و جنوبی کشور که تولیدکنندگان اصلی محصولات دریایی هستند، این کالاها و فراورده‌های جانبی آنها گاه ممکن است با قیمت هایی بالاتر به دست مصرف کنندگان در این استان برسد.

افزایش تولید در واحدهای صنعتی شیلات در لرستان و شهرستان بروجرد علاوه بر رفع محدودیت های تهیه ماهی، زمینه را برای به تعادل کشاندن نرخ این محصولات نیز فراهم می‌کند، پرداختن به صنایعی چون شیلات که از جمله ظرفیت های بکر و دست نخورده در برخی مناطق تلقی می شود، قابلیت ایجاد شغل و کاستن بیکاری را به همراه خواهد داشت.

تولید سالانه ۸۰ تن ماهی خاویاری در بروجرد

بنا بر گفته رییس اداره شیلات بروجرد ظرفیت و پتانسیل‌های مناسب و مطلوبی برای تولید و پرورش آبزیان در بروجرد وجود دارد و اکنون نیز سالانه در این شهرستان ۸۰ تن ماهی خاویاری تولید می‌شود، بروجرد دارای ۲ مزرعه پرورش ماهی خاویاری است و اولین مزرعه پرورش ماهی خاویاری استان در بروجرد احداث شد.

غلامحسین اکبری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه اکنون پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در لرستان فعال است، اظهار کرد: بروجرد و در مجموع لرستان می‌تواند به اندازه ظرفیت فعلی کشور ماهی خاویاری تولید کند.

او اضافه کرد: ۴۱ مزرعه پرورش و تکثیر ماهی سردآبی با اشتغالزایی ۶۰۰ نفر در این شهرستان فعال است و سالانه بیش از ۲ هزار تن ماهی در مجتمع‌های پرورش آبزیان شهرستان بروجرد تولید می‌شود.

اکبری ادامه داد: در این شهرستان ۲ مزرعه تکثیر ماهیان سردآبی با ظرفیت تولیدی هشت میلیون قطعه بچه ماهی قزل آلا در سال وجود دارد که بیش از ۲۰ میلیون تن تولید سالانه آنها است، همچنین بروجرد دارای یک واحد فرآوری و بسته بندی آِبزیان به ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم در روز، ۲ باب سردخانه به ظرفیت ۵۰۰ تن و ۲ کارخانه خوراک آبزیان به ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تن در سال است.

رییس شیلات بروجرد بیان کرد: کارخانه فرآوری ماهی قزل‌آلای این شهرستان حدود ۵ تن ماهی فرآوری و به فروشگاه‌های اتکا در سراسر کشور ارسال می‌کند و در صورت تأمین منابع مالی، این کارخانه می‌تواند ۱۰ تن ماهی در روز فرآوری و به بازار عرضه کند.

او با تاکید بر اشتغال پایدار در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های حوزه اشتغال، افزود: باید به تکمیل زنجیره توجه کنیم و برخی از شغل‌های مهم احیا شود تا جوانان هر منطقه به شغل مناسب برسند.

کارخانه بسته‌بندی و فرآوری ماهی و میگو در صورت تامین منبع مالی و ماهی می‌تواند ۱۰ تن در روز تولید و زمینه اشتغال‌زایی برای ۴۰ نفر را فراهم آورد.

سالانه ۲ هزار تن ماهی سردآبی در بروجرد تولید می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به مجتمع‌های پرورش آبزیان، واحدهای تولید خوراک آبزیان و سردخانه ها گفت: ظرفیت های حوزه شیلات استان لرستان به خصوص شهرستان بروجرد فرصتی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای همسایه است.

جواد گودرزی با بیان اینکه باید از ظرفیت های مهم این منطقه برای افزایش مبادلات تجاری بهره لازم برده شود.، بیان کرد: قابلیت های سرمایه گذاری حوزه شیلات این شهرستان فرصتی مناسب برای کشورهای آسیایی همچون کشور ازبکستان را دارا می‌باشد.

بنا بر گفته رییس اداره جهاد کشاورزی بروجرد امسال ۲ هزار تن ماهی سردآبی ، حدود هفت میلیون قطعه بچه ماهی سردآبی و ۳۰۰ تن ماهی گرم آبی از مجتمع‌های شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شده است.

او با بیان اینکه امسال حدود ۲ میلیون قطعه ماهی تزیینی و حدود یک هزار و ۵۰۰ تن خوراک ماهی از ۲ کارخانه شهرستان تولید شد، گفت: در راستای توسعه صنعت شیلات بروجرد امسال ۲ واحد پرورش ماهی ۲۰ تنی احداث شده است.همچنین در این راستا ۲۱ نفر جهت اخذ پروانه بهره برداری پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی معرفی شدند.

شهرستان بروجرد هم اکنون دارای ۳۸مزرعه پرورش و تکثیر ماهی سردآبی با اشتغالزایی ۴۷۷ نفر، سه واحد تولید و تکثیر انواع ماهیان تزیینی به ظرفیت ۲ هزارو ۱۸۰ قطعه با ۱۹ مرکز عرضه فروش ماهیان تزیینی آکواریومی است.سرانه مصرف آبزیان در این شهرستان اکنون به ۸.۲ کیلوگرم رسیده که نسبت به میانگین کشوری ۲ کیلوگرم کمتر است.

 

 

 

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Close